Cu totii stim la ce ajuta o telecomanda. Pe scurt, nu mai trebuie sa ne deplasam fizic ca sa facem o actiune dorita. Cel mai probabil, aveti cel putin o telecomanda in casa. De exemplu, telecomanda pentru a comuta canalele TV-ului dvs. de acasa. Bine ca nu mai trebuie sa va deplasati la TV ca sa apasati pe butoanele situate pe TV, nu?
Sau poate ati avut vreodata o telecomanda diferita. O telecomanda care va producea mult entuziasm. Masina teleghidata sau masina cu telecomanda va suna familiar, nu?
In acest articol am sa va descriu mai in detaliu functiile telecomenzii pe care firma Dusadoor le distribuie clientilor sai.
1. Pe scurt
Telecomenzile Dusadoor sunt telecomenzi pentru actionarea de la distanta a automatizarilor la produse precum usi sectionale de garaj, usi industriale, porti batante si altele. In functie de canalele disponibile pe telecomanda, o telecomanda poate actiona mai multe automatizari. De asemenea, un canal poate fi setat pentru a actiona o functie diferita fata de cea standard de inchidere/deschidere.
2. Ce semnifica “telecomanda cu 1 canal sau cu 2,4 si 9 canale”?
Colegul meu, Razvan, mi-a explicat asa: “Canalele reprezinta numarul de butoane situate pe telecomanda.” O telecomanda cu 1 canal are 1 buton, cele cu 2 canale are 2 butoane si asa mai departe.
3. Ce pot seta pe acele canale?
De exemplu, la o telecomanda cu 2 canale, pe canalul 1 se poate seta deschiderea si inchiderea portii de la intrarea in curte iar pe canalul 2 se poate seta deschiderea si inchiderea usii de la garajul dvs. Astfel, un canal se poate seta pentru cel putin o automatizare iar in functie de numarul de canale multiple, mai multe automatizari.
De asemenea, pe un canal liber se poate seta si o alta functie decat deschiderea si inchiderea standard a automatizarii. De exemplu, daca detineti o poarta batanta cu doua brate, o automatizare batanta (cu 2 brate) si o telecomanda cu 2 canale, pe primul canal se poate seta deschiderea si inchiderea obisnuita (toata poarta, ambele brate) iar pe al doilea canal puteti seta ca sa se deschida doar o parte din poarta dvs. batanta (un brat). Acest lucru este foarte la util in cazul in care doriti sa iesiti cu bicicleta sau cu motocicleta la plimabere fara sa deschideti intrega poarta.
4. Despre baterie si cum schimbam bateria telecomenzii.
Raza de functionare a transmitatorului si luminozitatea LED-ul sunt reduse atunci cand bateria este foarte descarcata. In functie de modelul telecomenzii pe care o detineti, modul de inlocuirea bateriei si tipul de baterie este diferit. In acest articol va prezentam unul din cele mai comercializate modele de telecomenzi Dusadoor.
a. Nice Flor-s
Pentru acest model de telecomanda (Nice Flor-s) aveti nevoie de o baterie noua 23A – 12 Volti (denumita si 23ae- 12V sau p23ga – 12V).
1. Inlaturati orice legaturi de chei, sau alt tip de obstacol, din suportul de prindere a telecomenzii.
2. Apasati cu degetul mare suportul de prindere a telecomenzii in directia indicata in imagine.
3. Introduceti degetul intre capacul deschis (in urma pasului 2) si celelalt capac pentru a avea acces la baterie.
4. Cu degetul aratator, impinge-ti bateria in jos (in spre locul unde a fost suportul de prindere) pentru a elimina bateria curenta.
5. Introduceti noua baterie (23A – 12 Volti pentru acest model de telecomanda) conform imaginii. Polul plus spre lamela din stanga iar polul minus al bateriei spre dreapta (orientarea telecomenzii sa fie la fel ca in imagine).
6. Verificati functionarea telecomenzii prin apasarea lunga a unui buton. Daca LED-ul rosu se aprinde, inseamna ca bateria este buna si este asezata conform instructiunilor.
7. Urmeaza sa introduceti inapoi capacul frontal. Inserati prima oara partea superioara in spatiul special format iar apoi apasati si partea inferioara.
Cristian Tamas
Marketing
@dusadoor.ro