Blog
noutati, sfaturi, recomandari

Ce avantaje ofera usile sectionale?

Aceasta categorie de usi nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni, chiar daca exista inca persoane care apeleaza la sisteme de inchidere clasice, la usi de garaj sau utilizate la scara larga in diverse sectoare de activitate. Ceea ce multi nu stiu se refera la avantajele pe care le pot oferi aceste usi, pe care le vom detalia in randurile urmatoare.

Solutii diverse, adaptabile oricaror preferinte

In primul rand trebuie cunoscut despre usile sectionale faptul ca pot fi realizate in functie de cerinte si preferinte din cele mai specifice. La Dusadoor va oferim posibilitatea de a realiza usi sectionale pe comanda, chiar daca este vorba de dimensiuni atipice, de usi personalizate in asa fel incat sa se plieze pe nevoi specifice.

Fie ca este vorba despre usi folosite in mediul rezidential – cazul usilor de garaj spre exemplu – sau de usi pentru mediul industrial – pentru facilitarea accesului in hale industriale si nu numai, usile sectionale reprezinta o optiune de avut in vedere.

Usile sectionale economisesc spatiu

Daca luam exemplul usilor sectionale de garaj, acestea reusesc sa economiseasca spatiu si sa maximizeze eficienta utilizarii acestuia. Ofera o solutie mult mai practica prin comparatie cu usile clasice cu deschidere orizontala sau in ā€œVā€, intrucat nu incomodeaza. Initial, usa incepe sa se deschida vertical, dupa care elementele acesteia se pozitioneaza treptat paralel cu tavanul pana la deschiderea completa. In acest fel, accesul in garaj poate fi facut fara probleme, iar usa nu incomodeaza cu nimic, fructificand un spatiu care de altfel ar fi ramas nefolosit – acel spatiu de sub tavan pe care il ocupa in momentul in care este deschisa complet.

Manevrare mult mai usoara

Comparativ cu solutia unei usi clasice, o usa sectionala se dovedeste mult mai eficienta din punct de vedere al manevrarii. Poate fi vorba de o usa actionata manual, deloc dificil datorita arcurilor de torsiune din dotare. De asemenea, poate sa nu presupuna decat efortul actionarii unui buton pentru deschidere, intrucat va punem la dispozitie si sisteme automatizate ce actioneaza electric usa. In acest fel, efortul depus pentru iesirea sau intrarea in garaj este unul minim. In plus, masina va putea fi parcata chiar in fata garajului fara ca acest lucru sa creeze vreun inconvenient, precum in cazul usilor cu deschidere orizontala sau in ā€œVā€.

Componente de calitate si montaj

Usile sectionale pe care vi le punem la dispozitie in cadrul site-ului nostru sunt realizate folosind materii prime si materiale de inalta calitate, provenite de la producatori recunoscuti la nivel mondial. Spre exemplu, usile de garaj de marca Dusadoor sunt construite din paneluri realizate din otel galvanizat marca Sicom Italia, asigurand protectie pentru masina si bunurile din interior pentru o perioada indelungata. In ceea ce priveste montajul usilor, acesta este asigurat de fiecare data de echipa noastra de profesionisti.

Izolatie termica si fonica

Aceste doua caracteristici sunt date de constructia panourilor de tip sandwich. Acestea siunt realizate din otel, avand la interior un strat de spuma poliuretanica densa. In acest fel izolarea termica si fonica devin misiuni indeplinite cu succes.

Garantie si mentenanta

Calitatea componentelor usilor sectionale este cea care confera si rezistenta in timp acestor produse. La fel ca si oricare alte echipamente mecanice, necesita insa interventii periodice si lucrari de mentenanta. Acestea pot fi realizate fara probleme de specialistii nostri, fie ca este vorba de verificari de rutina, fie ca apare necesitatea inlocuirii sau reparatiei unor componente. Atat in perioada de garantie, cat si dupa depasirea termenului acesteia putem sa va oferi servicii de mentenanta si reparatii pentru usile achizitionate de la noi, chiar si in regim de urgenta.

Daca merita sau nu investitia in usi sectionale ramane la decizia fiecaruia. Pentru a obtine mai multe informatii despre acestea, dar si despre accesoriile cu care pot fi completate, va asteptam in cadrul site-ului www.dusadoor.ro.