Blog
noutati, sfaturi, recomandari

Ce sunt fotocelulele(senzorii) + 1 sfat util

Avand in vedere ca se aproprie iarna, as vrea sa impartasesc cu voi un sfat pe care l-am primit de la un montator din echipa Dusadoor. Sfatul acesta se aplica senzorilor pe care automatizarea ta poate ca le are. Fie ca ai o usa de garaj, poarta batanta, poarta culisanta sau usa rezidentiala, daca ai si senzori la automatizarea care actioneaza una dintre aceste produse, sfatul din acest articol te va ajuta nu doar iarna aceasta cat si in orice anotimp. Ai sa vezi de ce.

1. Ce sunt fotocelulele/senzorii?

Pentru ca se cuvine, am sa incep sa explic ce este o pereche de senzori si la ce ajuta. Poate ca ai observat in lucrarea aceasta (Portofoliu/O vedere superba) rezidentiala faptul ca pe stalpii gardului sunt montate niste “cutiute” mici. Exact acele “cutiute” sunt fotocelulele care sunt legate la o automatizare marca Nice (mai multe despre aceasta automatizare vezi aici).

Acele fotocelule au rolul de a preveni cateva situatii foarte neplacute. Imagineaza-ti ca ajungi acasa de la lucru si vrei sa bagi masina in garaj. Ai intrat deja cu partea frontala a masinii in garaj iar sotia din casa apasa si ea pe butonul telecomenzii pentru a ridica poarta crezand ca ii inchisa. Cu fotocelulele montate si cablate corect, ele vor detecta faptul ca ai intrat cu masina in garaj si ca esti in dreptul portii. Pentru ca a detectat acest lucru, poarta nu va cobori ci se va ridica automat pentru ca aceasta sa nu tamponeze masina.

Poate ca iti zici ca asa ceva se intampla rar si nu se merita sa investesti intr-un sistem de genu. Imagineaza-ti ca ai copii care intra sau ies din garaj in timp ce aceasta coboara. Nici unul dintre noi nu am vrea sa fim in situatia aceasta. Din pacate acest lucru s-a intamplat.

2. Cum sa previn functionarea incorecta a senzorilor/fotocelulelor?

Cat despre sfatul pomenit la inceputul articolului si in titlul ei, daca aceste fotocelule sunt exupse mediului inconjurator, ele pot fi acoperite de zapada, praf, ploaie si asa mai departe. Pentru ca perechea de fotocelule sa functioneze corect, acestea trebuie sa fie curate in mod permanent. Oricand observi sau stii ca urmeaza o ninsoare, sa fii atent ca fotocelulele sa nu fie acoperite cu ninsoare sau praf (vara). Acest lucru se aplica si fotocelulelor pentru produsele industriale gen usi industriale, grilaje metalice si asa mai departe. Vezi toata gama aici.

3. Vreau sa imi comand si eu. Cum pot sa fac asta?

La Dusadoor, fotocelulele se pot comanda din configuratorul online al produselor (atat produse gen usi de garaj, usi rulou cat si la automatizari). Vezi exemplu mai jos. De asememenea te asteptam la sediul nostru pomenit in pagina de contact sau telefonic la numarul 0733 931 224.

Bifeaza fotocelule la cererea ta de oferta

Cristian Tamas

Marketing
@dusadoor.ro